MacMarketi syPhone BlackNote

Anket

iPhone Halk telefonu olur mu?

Hadi canım, olmaz öyle şey.
- 11 (34.4%)
Zaman gösterir. Birşey söylemek güç.
- 9 (28.1%)
Böyle giderse olur.
- 12 (37.5%)

Toplam Oy Verenler: 32

Oylama kapandı: 05 Nisan 2010, 21:34

Gönderen Konu: Sizce 5 yıl sonra herkesin cebinde bir iPhone olur mu?  (Okunma sayısı 1811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PENTA

• Üye
  • *
Ynt: Sizce 5 yıl sonra herkesin cebinde bir iPhone olur mu?
« Yanıtla #15 : 05 Şubat 2010, 02:00 »

Nokia'yı eskiden takdir ederdim ama son zamanlardaki teknolojiyi uzaktan izlemesine sinir oluyorum dokunmatik ekran yapıyor statisive ya kardeşim sen iPhone ile HTC ile yarışıyorsun hala basınca duyarlı dokunmatik kullanıyorsun akıl var be el insaf bence şu an en iyiler Apple, HTC ve Motorola çoğu kişi son dediğimi görünce şaşıracaktır ama Motorola'ya sempatim var ve çok amaçlı bir kuruluş işlemci  yapıyor yazılım yazıyor telefonlarına o yüzden takdir ediyorum Apple ile benzerliği çok.

Nokianin teknoloji olarak geride kaldigina bende inaniyorum.
MACPRO
-Intel® Core™ i7-975 Processor Extreme Edition (8M Cache, 3.33 GHz, 6.40 GT/s Intel® QPI)
-Dominator DDR3 2000MHz CL8
-HD OCZ SSD Vertex 120GB + 4TB HDD
-Apple Cinema 30

YEKT

• Bilkom'a kafam ******* Hani kuşlar ağaçlar.......
  • Üye
  • *
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2010, 02:12 »

İnanılmayacak gibi değil ki 5800 vakası varki Nokia'nın anlatsam inanmazsınız hele o büyük umutlarla beklenen N97 ne kadar iğrenç telefonlardı öyle allah aşkına büyük umutla noka center'a gittim kurcalamak amacıyla n97'yi söverek çıktım iğrenç.
iMac 24' 2.8ghz 2gb ram, iPod Nano 8 gb krom,iPod nano 2gb, Mac Mini, İphone 2g ve 3g ve 4 yakında karışma bende :), iPad 32gb Wifi  (3g almayın aldırmayın iPhonesi olan insana )

Barış Ergenekon

• http://www.barisergenekon.com
  • Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2010, 02:40 »

Defalarce elimden dustu bir tek cizik olmadi. Hatta bir keresinde, tatile gittigim yerin balkonunda dusurdum. Cantamin uzerine birakip unutmusum, havaya kaldirdim ve telefon uctu, corabi falanda yoktu. Boyumdan daha fazla yukseldi telefon ve kac kere sekti mermerde siz hesab edin.

Belki benim sansimdi ama oyle curuk carik bir alette degil abartmamak lazim. Nihayetinde elektronik cihaz, dikkat etmek lazim dusurmemek lazim. Bir seneyi asti kullaniyorum hic bir problem yasamadim, cok memnunum.
Macbook pro 17" 23" Cinema Display iBook 1,44Mhz Super drive
iPhone 3G-3GS 16gb blackiPod video 30gb

İsmail Pazarbaşı

• Üye
  • *
« Yanıtla #18 : 05 Şubat 2010, 02:42 »

Yekta, iPhone'un yaninda ayna da veriyorlar mi? 3G kullanirken pek rahat oluyordur iPhone :) Omnia'da 2 kamera var, hem arkadaki kamera 5 megapixel. Omnia'nin 3G modemi daha hizli. Daha once de konusmustuk bunu... siz Turkiye'de 1Mbps zor goruyor olabilirsiniz ama Norvec'in en daglik yerinde 3Mbps altina inmez. Omnia 7.5'e cikiyor, iPhone 5'te kaliyor. HTC Leo mu yavas?? O alette 1GHz islemci var ve ekrani iPhone'dan daha buyuk. O da multitouch destekliyor.

Bu "basit" Windows Mobile aletlerin hepsi multitasking yapabiliyor; Windows Media Player'da muzik dinlerken Internet'te dolasabiliyorsu nuz, mesela. Kullanmadim ama bildigim kadariyla iPhone'da multitasking yok.

Beni teknik ozellikleri ilgilendirir ve iPhone cok zayif. Pencerelerin saga sola kacmalari, animasyonlar, falan onemli degil. iPhone, yapmasi gereken isi yapamiyor. Copy&paste bile yoktu ilk ciktiginda. 2005'te aldigim ilk PDA'im bile daha basarili. Esime dogumgunu hediyesi olarak iPod Touch almistim. iPhone benzeri birseyle oynamak istedigimizde onu kurcaliyoruz. O da multitasking yapamiyor, ne sacma!
MacPro 2 x 2.6GHz Dual-Xeon 3GB RAM 1.6TB HDD 10.5 ENU/NO - sonunda 8800GT'sine kavustu! Bedavaya sahip oldugu 2 adet te 19" CRT monitorle idare ediyor.

HAI
CAN HAS STDIO?
KTHXBYE

iphne16

• Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 05 Şubat 2010, 02:45 »

Halk telefonu olma ihtimali biraz düşük tabii ancak fiyatı yüzünden.. Gerçi benim oyum bu yönde oldu :)

Dikkat ederseniz, 2 yıldır çıkan telefonların tamamı ya iPhone la kıyaslandı ya da iPhone a benzetildi. Bu bile, iPhone un başarısını gösterir. HTC ler, Nexus lar, N97 ler, 5800 XM ler, ... dikkat edin yanılıyor muyum ? Kaç tane kayda değer telefon çıktı, kaç tanesinin iPhone a benzemediğini, iPhone la kıyaslanmadığın ı söyleyebilirsin iz ?

Bu iş, elbet zevk meselesi, bireysel fikir farklılıkları olacaktır ancak kesindir ki iPhone, gelmiş geçmiş en iyi telefondur.

Diğer bir açı ise, model sayısı... Nokia pazarın çoğunluğunu elinde tutmakta, 100 küsür modeliyle beraber...

Ya Apple... ?

Toplam da sadece 3 modeli mevcut. 2G leri saymasak bile olur, üretimi kalkalı 2 yıl olacak. 3G nin de yaklaşık 2 yıllık telefon olduğunu düşünürsek, tek başına bir modelle, rakip olması bile ne kadar güçlü ve iyi olduğunu gösterir.

Saygılar...
 iPhone 2G 16GB 3.1.3 CFW Fake Imei 
iPhone 4 32 GB Black  4.0.1 Jailbreak&Unlock 
 Core 2 Duo 2.66 Ghz 6MB Cache  4 GB DDR3 1066 Mhz  640 GB HDD  Geforce 9400  10.6.4 

YEKT

• Üye
  • *
« Yanıtla #20 : 05 Şubat 2010, 02:47 »

Omnia'nın ekranını anlatmamışsın İsmail abi kullanrken vinçle basmak gerek ekranı algılaması için ondan diyorum. :)

Şaka yollu atışmalar bir tarafa kullanış zerafet olmadıktan sonra neyleyim öyle telefonu herkezin ihtiyaçları farklıdır ama Omnia'ya iPhoneden iyi diyende tek sen varsın İsmail abi.
iMac 24' 2.8ghz 2gb ram, iPod Nano 8 gb krom,iPod nano 2gb, Mac Mini, İphone 2g ve 3g ve 4 yakında karışma bende :), iPad 32gb Wifi  (3g almayın aldırmayın iPhonesi olan insana )

iphne16

• Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 05 Şubat 2010, 02:52 »

Omnia'nın ekranını anlatmamışsın İsmail abi kullanrken vinçle basmak gerek ekranı algılaması için ondan diyorum. :)

Şaka yollu atışmalar bir tarafa kullanış zerafet olmadıktan sonra neyleyim öyle telefonu herkezin ihtiyaçları farklıdır ama Omnia'ya iPhoneden iyi diyende tek sen varsın İsmail abi.

Zaten iPhone dan sonra dokunmatik ve basmatik farkı, bu telefonlar yüzünden çıktı dostum ;D

Latife... ;D

Saygılar...
 Core 2 Duo 2.66 Ghz 6MB Cache  4 GB DDR3 1066 Mhz  640 GB HDD  Geforce 9400  10.6.4 

Barış Ergenekon

• Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 05 Şubat 2010, 02:52 »

Alıntı
Yekta, iPhone'un yaninda ayna da veriyorlar mi? 3G kullanirken pek rahat oluyordur

Bu arada 3G teknolojisi sadece goruntulu gorusme icin gelistirilmedi diye biliyorum, yanlis mi biliyorum?

YEKT

• Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 05 Şubat 2010, 02:55 »

Yoo doğru bir bilgi ama hakda vermek lazım İsmail abiye görüntülü konuşma olmasa 3g  hikaye bence.

iphne16

• Üye
  • *
« Yanıtla #24 : 05 Şubat 2010, 02:58 »

Bu arada 3G teknolojisi sadece goruntulu gorusme icin gelistirilmedi diye biliyorum, yanlis mi biliyorum?

Aslında sadece hızlı internet için diyebiliriz dostum. 3G görüşmenin, GSM den bir farkı yok. Görüntülü görüşme desek, merak için ilk 1-2 ay herkes kullandı ancak toplum içinde olamayacağını anladık :) . Geriye sadece hızlı internet kalıyor. Onunda fiyatları biraz daha makul olursa, çok iyi olur ;D.

Saygılar...

Barış Ergenekon

• Üye
  • *
« Yanıtla #25 : 05 Şubat 2010, 02:58 »

Peki aramizda goruntulu gorusme yapabilen bir arkadas var mi acaba? Herhangi bir marka telefon ile?

iphne16

• Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 05 Şubat 2010, 02:59 »

Peki aramizda goruntulu gorusme yapabilen bir arkadas var mi acaba? Herhangi bir marka telefon ile?

3G ilk çıktığı hafta, 2-3 defa denemiştim dostum, SE P990i ile...

Saygılar...

YEKT

• Üye
  • *
« Yanıtla #27 : 05 Şubat 2010, 03:00 »

Ben bi kere deneme amaçlı arama yaptım ama kullanmayacağım bir teknolojidir görüntülü konuşma.

Barış Ergenekon

• Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 05 Şubat 2010, 03:01 »

Yani yayginlasmadikc a pek bir anlami yok. Hos herkeste goruntulu konusmayi destekleyen telefon olsa, kimler, gunun hangi saatlerinde ve ne amac ile kullanir bu ozelligi, aslinda bunun anketini yapmak lazim bir de.

iphne16

• Üye
  • *
« Yanıtla #29 : 05 Şubat 2010, 03:10 »

İlla ki lazım olduğu ya da ihtiyaç duyulacağı zamanlar olur ancak dediğim gibi, toplum içinde biraz sıkıntılı oluyor. Hani, yolda yüyürken ya da otobüste, ne bileyim...

Biriyle telefonda görüşürken sadece siz duyuyorsunuz, etrafınızdakile r kesinlikle duymuyor ancak görüntülü görüştüğünüz zaman, karşı taraftakini tek gören siz değilsiniz :D.

Aynı ses olayı gibi, sadece bizim görebileceğimiz bir sistem geliştirilene kadar, fazla yaygınlaşmayaca k, bence...

Saygılar...