MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: USA'den gelen Apple urunlerinin GARANTI GECERLILIGI hakkinda... Onemli!  (Okunma sayısı 5929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

odtu34

• Üye
  • *

Merhaba arkadaslar,

Herkesin merak ettigi bir konu hakkinda bilgim dahilinde sizleri bilgilendirmek istemistim. Bilenler olabilir, bu mesaj bilmeyenler icindir.
TR'de garantinizin gecerli olmasi icin, daha dogrusu garantinizi kullanmak istediginizde sizden kesinlikle FATURA istemektedirler . Fatura gostermeden garanti dahilinde cihaziniza bakmamaktadirla r. Apple - Support sayfasinda garantinizi Serial Number'dan sorguladiginizd a "Garanti Kapsaminda" ibaresinin gorunmesi yeterli olmuyor anlayacaginiz. Fatura ibraz etmenizi istiyorlar. Dunyanin baska bir yerinde yine bu sekilde fatura isterler mi bilemiyorum:)) En azindan USA'de istenmiyor.
Belki bazi arkadaslarimiz onceki deneyimlerine dayanarak "Ben faturasiz garanti kapsaminda yaptirdim..." diyebilirler. Evet, ben de ayni sekilde yaptirdim ve yaptiran arkadaslarim da var ama yakin bir zamanda bu proseduru degistirmisler ve  FATURAYI zorunlu kilmislar.
Bilkom'u, FormNet'i ve diger birkac yeri aradigimda illaki Fatura diyorlar..:) Sebep olarak da baska firmalarin da Apple pazarina girmesi, vb. gosterilebilir sanirim. ya da calinti mallar...
Bu sebeple, alis verislerinizde FATURA meselesini goz onunde bulundurursaniz sizin icin yararli olacaktir. Ilerde ola ki garantilik bir durumunuz olursa sorun yasamayin diye...

Bilginize...
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2008, 16:01 Gönderen: odtu34 »

SY

• bugün günlerden tasarım®
    • selcukyilmaz.com
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Bu konuyu sizin açmanız biraz ilginç olmuş...

(;
SY | syPhone | syticker | BlackNote

MacBook Pro 13" | iPad 32GB | iPhone 3G 8GB

ozgurcakici

• Üye
  • *

Ben yaklaşık 2 en fazla 3 ay önce gittim Şişli dekine, aldığımda O tuğunun yerinde P vardı, yani iki tane P tuşu vardı, kapıdaki görevliye sorunumu anlattım, nereden aldığımı sordular, Bilkom dan dedim, hiç bir belge vs istemeden; iki dakika bekleyin hemen değiştirelim dediler ve belki de dünyanın en  hızlı teknik servis hizmetini aldım :)

*Çetin

• Grammar Commando...
  • Genel Moderatör
  • Üye
  • *

Tus degisimi birsey degil ki, bunun dvdrom'u bozuk diyin bakalim napiyorlar :)
335. Dönem,
Dağcılık Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Eğirdir / ISPARTA

Mikhail Bakunin

• La Bazarda
  • Yönetici
  • Üye
  • *

İşte sadece Türkiye'den alınan Applelardan fatura istemiyorlar... :)

yalnız dışarıdan alsanız dahi bir Apple ürününü eğer buraya geldiğinizde kaydettirirseni z garanti tarihi bitse bile şöyle bir iyi tarafı var; mesela siz o malı sattığınızda ve Apple'a telefon açıp bildirmediğiniz de sizden satın alan kişi herhangi bir nedenden dolayı servise götürdüğü zaman o Apple ürünüzü direk kayıtlardan çıkıyor kime ait olduğu. Geçen gün bir telefon geldi Bilkom'dan arıyorlarmış ben de ¨hayırdır inşallah¨ dedim.. :) Malumunuz geçenlerde iPod'umu satmıştım ama Bilkom'un bu kadar sıkı takip ettiğine o ana kadar tanık olmadığım için sattığımı müşteri hizmetlerine bildirmeyi pek de önemsemedim. Telefonda benim iPod'umun bir başkası tarafından düşürüldüğü için teknik servise getirildiğini ve çalınıp çalınmadığını sordular, ben de kim getirdi dedim. Sattığım kişinin ismini verince, kesinlikle çalınma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, kendim sattığımı söyledim...

Bu da benim için iyi bir deneyim oldu, bundan sonra eğer kendi adıma kayıtlandırdığı m faturalı bir Apple ürünü satarsam 2. el olarak ,direk Bilkom'u arayıp sattığım kişinin bilgilerini vericem. Alan kişi için de daha iyi olur bu. Herkese de kendi adına burada kayıtlanmış Apple ürünlerini sattıktan sonra Bilkom'a haber vermelerini tavsiye ederim alan kişinin bilgilerini. Hem böylece sattığınız kişinin de çaldırma gibi bir kötü durumu söz konusu olursa aynı şekilde ona da ulaşır teknik servis...
Macbook Pro 13" 2.4 Ghz - 4 GB Ram - 250 GB HDD (Aluminyum)
Macbook 2.4 Ghz - 2 GB Ram - 320GB HDD (Beyaz)
Aluminyum Türkçe Q Blütüt Klavye
iPhone 3GS 32 GB (Siyah) ve Dock

Cyanide

• hayır..
  • Üye
  • *

Vay be. Samanlıkta iğne aramak gibi değilmiş demek ki pek..
Eninde sorundan getirecek bir teknik servise. PC tamircisine gidecek hali yok ya.

PC için bir parçacıda power ararken birisi gelmişti. iPod tamiri için. Geri yolladı eleman.
Bir başka gün Mecidiyeköy'de DVD sürücüsü almak için girdiğim yere çok tatlı bir kız gelip MacBook tamiri yapıp yapmadıklarını sordu. Eleman Mecidiyeköy'deki bir teknik servisin adresini vermişti.

Tabi bizim forumları takip eden bir Mac hırsızı yoktur umarım.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2008, 22:20 Gönderen: Vladimir »

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Macbook'umun topcasei sarardığı için Şişli artı bilgisayara gittim, fatura istediler, Almanya'dan online almış olduğum için Apple'ın gönderdiği (görenler bilir) abuk subuk bir fatura mailinin çıktısını alıp götürdüm. Garanti kapsamında işlem gördü. (Topcase değişmedi ama - Almanya'daki servis sorunsuz değiştirdi...)
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

erdemekinci

• Üye
  • *

Konuyla pek alakalı değil ama garanti kapsamında değişen her hangi bir parçanın maliyetini apple karşılamıyormu? Değişen topcase'in, ekranın, klavyenin ve daha herşeyin ücretini formnet, artı, veya bilkom ödemiyordur sanırım. Mantık olarak bunu düşünmekle beraber apple için hiçkimseden duymadım o yüzden apple için kesin konuşamıyorum fakat hemen hemen tüm bilişim firmalarında bu böyle. HP servisin içinde bulunmuş ve görmüş biri olarak bunun böyle işlediğini söyleyebilrim. Aynı şeyin apple da olması gerekiyor mantıken. Apple dan kaynaklanan sorunun cezasını yetkili servis ödemez herhalde. Bunun olduğunu varsayarak soruyorum. Neden amerika, avrupa gibi dış ülkelerde ne olursa olsun ufak bir sorun olduğunda hemen çözüyorlar veya değiştiriyorlar da, bizim burda aynı prosedür işlemiyor? neden topcase amerikada sorunsuz değişirken ( sanırım bu sararma olayını apple U.S resmi kabul etmişti) burda "hayır yeterince saramamış" gibisinden bi karşılama alıyoruz? Bu sararma konusunu, neye göre kimin karar verdiğini Türkiyedeki servislere sormuş olmama rağmen  ırım-kırım ettiler net bi cevap vermediler.
MacBook 2.2ghz SantaRosa 4gb Ram 120gb hdd
144mb X3100 vga White + wireless mighty mouse

Mikhail Bakunin

• La Bazarda
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Evet öyle de ama işlerine gelimyor işte... ;D

Sanırım burada satılan Maclerden zaten aşırı ücret alıyorlar ve arızadan dolayı da herhangi bir şey ceplerinden gitmediği için değişimde bir sorun olmuyor olabilir ancak bu yurt dışından alınanlar için çıkardıkları sorun tamamen şirket kurallarına aykırı ama bir kılıfına uyduruluyor sunuçta... Değişen parça ya da bilgisayarlar yüzünden ceplerinden 5 kuruş bile çıkmıyor ancak teknik serviste çalışanların maaşlarını Apple ödemiyor, Bilkom ödüyor.. :) Yani kendi sattıkları bir mala hizmet vermeleri sorun değil zaten fazlasıyla çıkarıyorlar fiyatını ancak dışarıdan alınca aynı hizmet kalitesini görmeyenlerin sayısı çoğunlukta gördüğüm kadarı ile... En azından bir kaç defa göndermek gerekiyor, biraz yırtık olmanız gerekiyor en sonunda da ¨ aaa bak sorun varmış gerçekten ¨diyorlar... :D Bir çeşit yıldırma politikası gibi bişey, direk söylemeden ¨bakın işte bizim pahalı Maclerimizden almazsanız sürünürsünüz böyle¨gibisinden bir yıldırma politikası... Halbuki bu kadar çok gel gitler aslında onları da çok meşgul ediyor, hem Aras kargo ile anlaşmalı olmalarına ramen (daha önce Express Kargo idi) normalden az da olsa kargo masraflarını kendileri karşıladığı için oradan da zarar oluyor...

Bunun gibi yıldırma politikası izleyeceklerine aslında aynı servis kalitesini dışarıdan alanlara da verseler, o zaman bu servisten memnun kalanların kafasında daha olumlu bir imaj oluşur ve bir sene daha garantili olması için buradan da almaya yönlenebilirler ... Tabi fiyatlar da inerse makul bir düzeye... Hatta ben bile bir sonraki Mac'imi buradan alabilirim böyle olursa... Hem bu fahiş fiyatlar ülkemden alıp vergi vermeme de engel oluyorlar... :)

Apple Store'a gittiğinizde size istediği kadar övseler bile Mac'i sonunda ¨Peki ne kadar kardeş bu?¨ diye sormaz mısınız?... :P

Neyse, yukarıda yazdığım garanti bilgileri ile ilgili bir yanlışlık varsa uyarın lüften yani parça değişimleri masrafları için, Bilkom'un değil direk Apple'ın cebinden çıkması hakkında...
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2008, 23:38 Gönderen: Mikhail Bakunin »

chameleon81

• Üye
  • *

Kastırırsanız fatura göstermek zorunda değilsiniz.

İkna ve konuşma kabiliyitinize bağlı.

Mikhail Bakunin

• La Bazarda
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Oldu... İzmir'den sadece servis için otobüse atlıycam, sonra servise gidecem İstabul'a, iki saat kelime oyunları yapıp en sonunda ikna edicem ve biraz da kendimden nefrettiricem muhtemelern, sonra artk geç olduğu için bir otel bulucam kalmak için malum yol yorgunuyuz, en son da ertesi gün İzmir'e geri dönücem...

Hımm... Bi düşüneyim bu fikri... :)

mactrcn

• TARCIN
  • Üye
  • *

AppleCare aldigimizda da ayni sekilde fatura mi istiyorlar? Benim uluslararasi garantim 2 ay sonra bitiyor. Forumda tavsiye edildigi gibi eBay'den AppleCare alacagim. Fatura islerini nasil halledecegiz o zaman? Cunku faturadan kaynaklanan garanti bitmis oluyor.
MacBook Core2Duo 2.2 Ghz 4GB memory (White) - 10.5.5
iPhone 3G 2.2
Samsung 226BW widescreen
WD MyBook2 Home Edition 500 GB
Toshiba 2.5" 160 GB

abbaskywalker

• iyte.net
  • Üye
  • *

araştırdım buldum, doğru yere yazayım dedim sorumu. şimdi usa dan apple store dan bir mbp alındı bugün itibariyle bana. faturası başkasının üzerine.
1- garanti kapsamında bu faturayı kullanabilir miyim burada 1 sene boyunca?
2- apple care yaptırmadım usa da alındığı zaman. ebayde satılanlarda bir sorun mu var tam anlamadım, sonuçta 1 sene sonunda apple care yaptırabiliyor muyuz sorunsuz olarak? 
may the force be with you..

tetrachordo

• Üye
  • *

araştırdım buldum, doğru yere yazayım dedim sorumu. şimdi usa dan apple store dan bir mbp alındı bugün itibariyle bana. faturası başkasının üzerine.
1- garanti kapsamında bu faturayı kullanabilir miyim burada 1 sene boyunca?
2- apple care yaptırmadım usa da alındığı zaman. ebayde satılanlarda bir sorun mu var tam anlamadım, sonuçta 1 sene sonunda apple care yaptırabiliyor muyuz sorunsuz olarak? 

Faturadaki seri no onemli, isim onemli degildir. Ebay'dekiler olmaz cunku bilkom apple care'in faturasini ve ozellikle faturadaki seri nosunu da ibraz etmenizi istiyor. Internet sitesinde garantinin gorunur olmasi maalesef bir sey ifade etmiyor Turkiye'de. Kolay gelsin.
MacBook Pro 15" 2.8Ghz 4GB Ram 500GB HDD - Mac OS X 10.6.1 EN

abbaskywalker

• iyte.net
  • Üye
  • *

fatura ilk sene işimi görür yani dimi? bir arkadaşım da 70-80 dolarlık bi ücret vermen gerek dedi uluslararası garanti için. böyle birşey var mı?
may the force be with you..