MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: USA'den gelen Apple urunlerinin GARANTI GECERLILIGI hakkinda... Onemli!  (Okunma sayısı 5995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ercan Eras

• Bayramınızın Şeker Tadında Geçmesini Diliyorum...
  • Genel Moderatör
  • Üye
  • *

Alıntı
fatura ilk sene işimi görür yani dimi? bir arkadaşım da 70-80 dolarlık bi ücret vermen gerek dedi uluslararası garanti için. böyle birşey var mı?

Hurafe... Dünyanın neresinden alırsanız alın (tabii yetkili satış kanalı olmasına özen göstererek) Apple taşınabilirler (bir rivayete göre tüm modeller) 1 yıl uluslararası garantiye sahiptirler.

Extra bedel ödenerek sahip olunan genişletilmiş 3 yıllık garantidir,
o da 70-80 dolar değil 300-400 dolarlar civarında.

Ve muhtemelen Türkiye'de geçerli olması için ürün ABD Apple Store'dan alınırken diğer opsiyonların yanında Apple Care'in de pakete eklenmiş ve faturada yeralıyor olması gerekecektir.
PowerMac G5 Quad 2.5
23" Apple Cinema HD
MacOS X 10.5.8

abbaskywalker

• iyte.net
  • Üye
  • *

seneye apple care yaptıramıycam mı yani:( peki amerika daki asıl fatura sahibine söylesem o alabilir mi, yani o alırsa hallolur mu? onun ismi onun adresi olcak yine faturada.
may the force be with you..

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *

bilgisayar alindiktan itibaren ilk 12 ay icerisinde Apple Care satin alabilirsiniz. Garantiniz 2 sene daha uzar. (Toplamda maksimum 3 sene)
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

lawles

• Hörmetler
  • Üye
  • *

bilgisayar alindiktan itibaren ilk 12 ay icerisinde Apple Care satin alabilirsiniz. Garantiniz 2 sene daha uzar. (Toplamda maksimum 3 sene)

Peki bunu nasıl olabiliriz. Yani Türkiye'den internet üzerinden alabilir miyiz?
MacBook Pro 13'3 inç, C2D 2.53, 4GB Ram, 500GB Hard Disk, Nvıdıa 9400M 256 Mb,Mac OSX Snow Leopard
İphone  3GS 32 Gb
İpod Nano 8gb

Anastasia

• GNOSEI SEAUTON ! (Kendini Tanı)
  • Üye
  • *

Birşey merak ettim, bende Miami Bestbuy'dan almıştım laptopumu. Çalıştığım yer nedeniyle kısıtlı sürede alıp çıkmam gerekti ve aynen bir market fişi gibi birşey aldım, ki arkasında garantinin herşeyi kapsamadığını yazıyordu. Türkiyeye geldim garanti süresi bitmiş.

Aldığımda zaten işim dolayısıyla zaman yok tu çok ilgilenemedim garanti süresini.  Şimdi baktığımda Applecare gibi paket hizmetler var Türkiyede ama bana çok kazık geldi..

Uluslararası garanti  konusunda daha detaylı bilgi sahibi olan var mı, 70 dolar ise çok iyi ?
 yani bu kadar pahalı olmamalı diye düşünüyorum evet bir Apple aldık ama Türkiye çoook kazık. Zaten dolar ile satılan bir bilgisayarı Türkiyede euro ile satmalarına bakarsanız...Ay rıca servise verdiğinizde garantisi bitmiş halde, verdikleri kağıtta kaybedilmiş bilgilerden sorumlu değiliz vb, diyorlar bu da normal mi ?

yani garanti süresi bitmiş applecare dışında alternatif bilen var mı ?

MacBook Pro 15.5 
Mac OS X 10.5.8 
2.4 GHz Intel Core 2 Duo  - 2 GB 1067 MHz DDR3
WD Harici Disk 1 TB
I pod Nano

Ercan Eras

• Genel Moderatör
  • Üye
  • *

Alıntı
Zaten dolar ile satılan bir bilgisayarı Türkiyede euro ile satmalarına bakarsanız..

.
O ürün sadece ABD'de (Bir de uzakdoğu herhalde) dolar ile satılıyor..

Avrupa ülkelerinde Euro (İngilterede Sterlin) üzerinden satılır.

Alıntı
Ayrıca servise verdiğinizde garantisi bitmiş halde, verdikleri kağıtta kaybedilmiş bilgilerden sorumlu değiliz vb, diyorlar bu da normal mi?

Bilgisayar üzerindeki verilerin yedeklenmesi kullanıcının sorunu/sorumluluğudur. İçindeki verilerin kurtarılması başka bir sektörün işidir. Hemen bütün bilgisayar markalarında yetkili servisler, cihazın sağlam ve çalışır durumda teslim edilmesinden sorumludur...

Alıntı
yani garanti süresi bitmiş applecare dışında alternatif bilen var mı ?

AppleCare, ürün garanti süresi içindeyken alınabiliyor diye biliyorum..
PowerMac G5 Quad 2.5
23" Apple Cinema HD
MacOS X 10.5.8

lawles

• Hörmetler
  • Üye
  • *

Benim soruma da cevap verir misiniz? Ben bilgsayarımı şubatta Amerikadan aldım. Türkiye'den Applecare alabilir miyim? Ya da nasıl alabilirim?
MacBook Pro 13'3 inç, C2D 2.53, 4GB Ram, 500GB Hard Disk, Nvıdıa 9400M 256 Mb,Mac OSX Snow Leopard
İphone  3GS 32 Gb
İpod Nano 8gb

Ercan Eras

• Genel Moderatör
  • Üye
  • *

Benim soruma da cevap verir misiniz? Ben bilgsayarımı şubatta Amerikadan aldım. Türkiye'den Applecare alabilir miyim? Ya da nasıl alabilirim?

Ürün satın alınırken AppleCare alınmışsa evrensel garanti kapsamına dahil oluyor (tabii Türkiye'de de geçerli oluyor) diye biliyorum.

Satınalma esnasında alınmamışsa, Apple Care'ın ikamet edilen ülkeden alınması gerekiyor sanırım. Yani Apple'ın Türkiye'deki iş ortağı Bilkom'un genişletilmiş onarım programını satın almanız gerekecek.

EBAY gibi yurtdışı alışveriş siteleri de AppleCare Plan satıyormuş duyduğum kadarıyla, ama Türkiye'den alışveriş şartları ya da Türkiye'de geçerliliği ne olur bilemiyorum açıkçası
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2010, 17:53 Gönderen: Ercan Eras »
PowerMac G5 Quad 2.5
23" Apple Cinema HD
MacOS X 10.5.8

ozgur

• It's Magical!
    • http://absurd.org/
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Satınalma esnasında alınmamışsa, Apple Care'ın ikamet edilen ülkeden alınması gerekiyor sanırım. Yani Apple'ın Türkiye'deki iş ortağı Bilkom'un genişletilmiş onarım programını satın almanız gerekecek.

Boyle bir zorunluluk olmamasi lazim. Urun alindiktan 6 ay icinde Apple Care alinabiliyor. Garanti suresi 3 yila uzuyor ama urun satinalma tarihinden itibaren, Apple Care satin alinma tarihinden itibaren degil.

Bugra'nin bu bilgileri dogrulayan bir mesaji vardi, bulabilsem linkini verecektim. Kendisi okuyunca teyid edecektir ama.

lawles

• Hörmetler
  • Üye
  • *

Boyle bir zorunluluk olmamasi lazim. Urun alindiktan 6 ay icinde Apple Care alinabiliyor. Garanti suresi 3 yila uzuyor ama urun satinalma tarihinden itibaren, Apple Care satin alinma tarihinden itibaren degil.

Bugra'nin bu bilgileri dogrulayan bir mesaji vardi, bulabilsem linkini verecektim. Kendisi okuyunca teyid edecektir ama.

Desenize 6 ay bile olsa geç kaldık. Hayırlısı heralde Bilkoma kaldık...
İphone  3GS 32 Gb
İpod Nano 8gb

Buğra Henden

• hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *

6 ay degil 12 ay.

http://www.apple.com/support/products/faqs.html

Can I purchase the AppleCare Protection Plan anytime?

You can purchase the AppleCare Protection Plan anytime within the one-year limited warranty period. Your eligibility for coverage under the AppleCare Protection Plan starts from your hardware purchase date. Apple strongly recommends that you purchase the AppleCare Protection Plan when you purchase your Apple product to maximize the additional benefits provided under the plan.

MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

lawles

• Hörmetler
  • Üye
  • *

Buğra Bey bunu Türkiye'den satın alabilir miyim? Yani Apple.com'un Türkiye satışı yok ama burdan alma gibi bir durum veya farklı bir çözümü var mı?
İphone  3GS 32 Gb
İpod Nano 8gb

Buğra Henden

• hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Burada bilkomun bir çözümü var, Garanti XL gibi bir adı vardı sanırım. Applecare ise ebay gibi sitelerden alınabiliyor. Fazla tecrübem yok o yüzden daha fazla ayrıntı veremiyorum.

lawles

• Hörmetler
  • Üye
  • *

Burada bilkomun bir çözümü var, Garanti XL gibi bir adı vardı sanırım. Applecare ise ebay gibi sitelerden alınabiliyor. Fazla tecrübem yok o yüzden daha fazla ayrıntı veremiyorum.

Az önce Apple müşteri hizmetlerine mail attım. Bakalım nasıl bir çözüm ve cevap verecekler. Sanırsam Bilkom'a kalacağız :)
İphone  3GS 32 Gb
İpod Nano 8gb