MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: Kural #6 - Hackintosh Windows Sorunlari Hakkında  (Okunma sayısı 2959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *

Hackintosh ya da OSX86 tabir edilen toplama PC veya Apple olmayan dizüstü bilgisayarlar üzerine Mac OS X "hack"leyerek yükleme işlemi sitemizce
desteklenmemekt edir.

Mac OS X ile ilgili sorunlarınıza sitemizde yanıt bulabilseniz de sistem kurulumu, donanım uyumsuzluğu...v s hakkında yaşadığınız sorunlara büyük ihtimalle cevap alamayacaksınız . Forumun çok büyük bir kısmının Apple üretimi Macintosh bilgisayarlar kullandığı gerçeğini göz önüne alarak, bu türden sorunlarınız için PC donanım sitelerini ziyaret etmeniz daha uygun olacaktır.

Konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse:

Örnek Soru 1:

Toplama PC'me OS X yükledim ve çok memnunum. Fakat iMovie'de yarattığım projelere nasıl mp3 ekleyeceğimi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Görüldüğü üzere bu soru Mac OS X işletim sistemi üzerinde kullanılan bir programın çalışmasıyla ilgili. Dolayısıyla sitemiz açısından bir sakıncası bulunmamakta. Mac OS X ile ilgili soru sorduğunuz müddetçe, sistemi isterseniz kol saatinize yüklemiş olun, bizim açımızdan sorun teşkil etmemektedir.

Örnek Soru 2:

Ben Intel/AMD PC'me iAtkos DVD ile Mac OS yükledim, gerçekten süper bir işletim sistemi buradan SteveJobs'a teşekkür ediyorum. Yalnız ses kartım çalışmıyor hiç yakıştıramadım bunu Apple'a nasıl çözerim pls, rep rep tsk ACILLLLLLLLLLL

Ses kartı drayvır informeyşın: Roland, Adlib, SoundBlaster, böyle bişeyler bişeyler AOF 3455.3343.2424 SFF Lobbil zippo.dlll exe zart zurt

Maalesef olmadı arkadaşım. Her ne kadar yazılım konusunda esnek olsak da, bu sitedeki donanım sorunları Apple tarafından üretilmiş cihazları kapsamaktadır. Toplama PC'lerin çok çeşitli donanım seçenekleri ile geldiğini ve ortaya çıkacak sorunların boyutunu düşününce, forumda bu tip sorunların kısa zamanda ortalığı kaplayacağını tahmin edebilirsiniz. Forumu bizce bilgi çöplüğüne döndürecek bu konulara izin vermektense, hali hazırda çöplüğe dönmüş forumlara yönlendirmeyi daha uygun görüyoruz. Bu konuda gerçekten samimi olarak uğraş veren pekçok PC donanım sitesi ve forumu mevcut.

Türkmac Forum'u Mac kullanıcılarını n sorunlarıyla ilgili bir başvuru kaynağı olarak tutmaya kararlıyız. Bu konuda anlayış gösterdiğiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Aynı şekilde Boot Camp ile kurmuş olduğunuz Windows sorunlarında da çok kısıtlı destek alacağınızı unutmayın. Windows'u kurma ve Mac donanımlarını Windows'a tanıtma işlemleri forumun kapsamı alanındadır. Windows'ta nasıl ekran resmi çekilir gibi işletim sisteminin çalışmasına ilişkin sorular ise kapsam dışıdır.

Eğer bir adet de PCniz varsa ve Windows ile sorun yaşıyorsanız bu forumda yazdığınız anda konu kilitlenir.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2010, 11:42 Gönderen: Buğra Henden »
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme