MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: Mighty mouse kusuru  (Okunma sayısı 8690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gokay

• Üye
  • *
Ynt: Mighty mouse kusuru
« Yanıtla #45 : 21 Şubat 2009, 11:08 »

Bence çok iyi bir mouse. Ve bu tarz bir sorun olması muhtemel, çünki sanırım üzerindeki topun etrafı çok ta açık diil ki içine toz v.s. girmesin diye. Yapılacak tek şey, güzel biraz kalın bir beyaz kağıt üzerinde topu hızlı hızlı birkaç kez haraket ettirmek. O zaman üzerine yapışan yağ vs gibi artıkları dışarı atıyor zaten. Bence bu da çok dert edilecek bir sorun diil. Yoksa ergonomisi, kullanımı, çok iyi bence. En azından bendeki kablosuz mouse tan çok memnunum. Sevmem öyle ıvır zıvır hesap makinası tarzı çok tuşlu mouse ları.

yuzepages

• Ashes to ashes, funk to funky.
  • Üye
  • *
« Yanıtla #46 : 21 Şubat 2009, 18:14 »

Kablolu Mighty Mouse'ımda scroll topu tamamen ölmüştü, kablosuzda hiç başıma gelmedi, temizlemiyorum bile. Kabloluyuda bir ara garantiden hallettiricem ne olur ne olmaz.
24'' iMac
                       iPod Touch G2 & iPod Nano  G4
                    Apple Wireless English Q Keyboard
                        Apple Wireless Magic Mouse
                                Apple Universal Dock

yuzepages

• Üye
  • *
« Yanıtla #47 : 19 Nisan 2009, 10:36 »

Nazar değdi heralde. Çok tadımı kaçırmaya başladı bu scroll işi. Kablosuzdada scroll problemi yaşamaya başladım gün itibarı ile. Umarım yakın zamanda adam gibi bir tasarımla ortaya çıkarda apple bu saçma sapan ufak olaydan kurtuluruz. Yakışmıyor.
24'' iMac
                                Apple Universal Dock

Twin

• Sanat Ayrıntılarda Gizlidir
  • Üye
  • *
« Yanıtla #48 : 19 Nisan 2009, 11:08 »

Islak mendilin üzerine farenizin scroll tuşunu sürterek temizleyin. 5 dk'lık temizlik sonrası çalışacaktır.

Islak mendili masanın üzerine yerleştirin. Fareyi scroll tuşu aşağıya gelecek şekilde mendile ileri geri sağa sola hızlı hızlı hareketlerle sürtün. Takriben 5 dk içinde düzelecektir. (bende sorun 3 dk düzelmişti)

Saygılarımla,
Cahil

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #49 : 19 Nisan 2009, 11:44 »

Benim de gecen gunlerde scrollum bozuldu. Asagi yone gidemiyordum sayfalarda. Yukari sol ve sag calisiyordu. Youtubeda cok aciklayici videolar var.  Yukaridaki alkollu bir bezle scrollun temizlenmesi de var ... Ama asil temizlik icindeki tekerleklerin komple temizlenmesinde n geciyor. Mouseu bir actim ki ici copluk... Parmaginizdaki tum pislik yuvarlana yuvarlana icine gidiyor. Benim yardim aldigim sayfa budur; http://www.youtube.com/watch?v=Jet7488UoSE

Videodaki mouse kablolu gerci , benimki wireless... Ama ayni sekilde aciliyor. Beceremeyen olursa yardimci olabilirim.
MacBook 2.16 GHz Intel Core 2 Duo, 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
120GB HD

mustafa

• Üye
  • *
« Yanıtla #50 : 19 Nisan 2009, 13:32 »

peki tekrar birleştirince açıldığı belli oluyor mu?
MacBook 2.4 Black 4GB RAM 250GB
Airport Extreme Simultaneous Dual-Band
iPhone 3Gs

Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam.

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #51 : 19 Nisan 2009, 13:47 »

Youtubedaki videoyu tam izlediniz mi bilmiyorum ama ilk dakikasinda yer alan bir kisim var. Mouseun alt kisminda bulunan , ve cevresini saran halka gibi bir parca var. Onu cikariyor adam videoda ilk basta. Onu cikarmak zaten dert. Uyariyor da cikarirken benimkinin surasi catladi diyor. Nitekim benimki de catladi cikarirken. Sonra bir japon yapistirici ile yapistirdim. Eskisinden cok cok daha iyi. Yani catlamasaydi kesinlikle belli bile olmuyor
120GB HD

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #52 : 19 Nisan 2009, 14:04 »

Bu arada o halka gibi parcayi videoda adam sanki bir lego parcasiymis gibi cikariyor. Ama bilemiyorum benimkinde yapisitirilmis bir parcaydi o. Yani cikarirken catlamasinin sebebi o. Geri takarken de yapistirmak durumundasiniz. Cunku o parcanin oturacagi bir yer yok...
120GB HD

Cyanide

• Grammar..
  • Üye
  • *
« Yanıtla #53 : 19 Nisan 2009, 14:17 »

Onu önceden açmış o..
Videoda söylüyor zaten eleman ben bunu daha önce açtım diye.

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #54 : 19 Nisan 2009, 14:19 »

Evet evet ama iste cikarirken diyorum lego gibi cikariyor. Halbuki wireless mouseda cikardiktan sonra yapistirmaniz gerekiyor. Cok iyi bir temizlik icin , icinin komple temizlenmesi gerekiyor. Alkolle olan cok etkili degil ama ise yariyor.
120GB HD

yuzepages

• Üye
  • *
« Yanıtla #55 : 19 Nisan 2009, 21:02 »

Dediğiniz gibi yaptım zaten Cahil teşekkürler fakat yani apple'ın bunu yaptırması bir seçenek olmamalı. Böyle bir firmaya yakışmayacak derecede kalitesiz bir ürün bu Mighty Mouse.. Ha bu arada kablolu Mighty Mouse'ımın scroll u ise tamamen çalışmaz halde, kolonyalı mendil falan işlemiyor ona.
24'' iMac
                                Apple Universal Dock

Twin

• Sanat Ayrıntılarda Gizlidir
  • Üye
  • *
« Yanıtla #56 : 19 Nisan 2009, 21:32 »

G4 işlemcisinden sonra ki G5 ve intelli ürünleri bana sağlammış izlenimi veremiyor.

G3 ve G4 leri uzun yıl sorunsuz kullanabilmişke n G5'lerden çk çektim. (donanımsal) İntelliler beni şükür üzmedi (üzmesinde) ama üzülenler varmış.

Apple'nin ürünleri hep sağlam olur demek istiyor canım...

makdag

• http://www.mustafaakdag.net
  • Genel Moderatör
  • Üye
  • *
« Yanıtla #57 : 19 Nisan 2009, 21:37 »

peki tekrar birleştirince açıldığı belli oluyor mu?

Benimki kablolu... Ben de açtım, video değil de, fotoğraflı bir anlatım bulmuştum internetten, ona göre açtım. Alttaki parça, söylendiği gibi, yapışkanlı. Oturacağı bir mecra yok açıkçası, en azından ben de bulamadım :) Ancak, söküp geri taktıktan sonra hiçbir şekilde belli olmuyor açıldığı, kapandığı. Zira, ben alttaki halkayı çıkartırken çatlamamıştı :)

İzlediğim yol ise aşağıdaki adreste :)
http://comino.sakura.ne.jp/home/photo/mightymouse/index.html
http://www.mustafaakdag.net - http://www.mustafaakdag.com
Mac mini, Intel 1.6Ghz, 2 Gb DDR2 ram, 320 Gb Hdd, Intel GMA 950 64 Mb ekran kartı.
Üzerine de; MacOsX Snow Leopard 10.6.4, İngilizce.
1TB  Wd MyBook, 21,5" LG @ 1920 x 1080px, Apple aluminium klavye & Magic Mouse.
Şimdi bir de yanında iPhone 3Gs 16Gb.

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #58 : 24 Nisan 2009, 15:56 »

Ben ters çevirip bastırarak bir a4 kağıdın üzerinde sürüyorum fareyi. sorun anında ortadan kalkıyor.
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

Gokay

• Üye
  • *
« Yanıtla #59 : 24 Nisan 2009, 18:09 »

Arkadaşlar temizlerken farkettim sanki kablosuz mouse un topu biraz içeriye doğru gitmiş gibime geldi.Yani hafiff basık, o deliği tamamen doldurmuyor. Kenarlarında biraz boşluk kalıyor acaba sizde de böyle bir durum mevcut mu.