MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: Mighty mouse kusuru  (Okunma sayısı 8695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aren135

• Üye
  • *
Ynt: Mighty mouse kusuru
« Yanıtla #60 : 24 Nisan 2009, 18:12 »

Topu hafifcene iceri bastirinca evet... Kenarlarinda bosluk kaliyor gibi. Normal birsey. Benimki de kablosuz... Bu arada Bugra Beyin temizleme yontemini ben de uyguladim ilk aldigim zamanlarda kirlendigi zaman. Ama bu sefer ise yaramadigi icin acip soktum ettim... Komple icindeki tekerlekleri de temizlemis oldum boylece
MacBook 2.16 GHz Intel Core 2 Duo, 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
120GB HD

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #61 : 24 Nisan 2009, 20:23 »

vay canına bir süre sonra işe yaramıyorsa bu çözüm kaçınılmaz...
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

Gokay

• Üye
  • *
« Yanıtla #62 : 25 Nisan 2009, 08:50 »

En güzeli temiz hafif dokusu olan kalın bir dosya kağıdı kullanmak. Diğer yöntemler bence beş para etmez, Bir kere açmak risk çünki bazı parçalar yapıştırma dolayısıyla kırma ihtimaliniz ve hatta onarımı mümkün olmayan hatalara yol açmanız söz konusu. Solüsyon kullanmak ilk etapta temizliyor görünsede bence kiri geriye itmekten başka birs işe yaramıyor. Kuru bir dosya kağıdı kullanmak en iyisi ama topun altındaki yay sanırım bir süre sonra laçka oluyor bastırıp silmekten. İki ucu kirli değnek anlayacağınız. ???

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #63 : 25 Nisan 2009, 09:53 »

Arkadaşlar temizlerken farkettim sanki kablosuz mouse un topu biraz içeriye doğru gitmiş gibime geldi.Yani hafiff basık, o deliği tamamen doldurmuyor. Kenarlarında biraz boşluk kalıyor acaba sizde de böyle bir durum mevcut mu.

Aynen bende de öyle oldu. Mouse'u ters çevirip beyaz kağıda sürterken bi süre sonra top içeri gidiyor. Ne yaptıysam çıkmadı. İçeri gitmesi bi tarafa bu sefer normal şekilde kullanamamaya başladım. Topun üstüne basınca dashboard'ı açması için komut atamıştım, verdiğim komutu iptal etmek durumunda kaldım.
--------------------------------------
Sercan ARSLAN
MacPro 2 Ghz Dual, 3 Gb Ram, 250 Gb HDD

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #64 : 25 Nisan 2009, 10:47 »

Valla aslinda tamamiylen acmanin evet riskli olduguna katiliyorum ama icinden cikan pisligi gordugum icin inanin bana deger... Siz her roller ile sayfalarda yukari asagi saga sola giderken , parmaginizin uzerindeki kucuk pislikler icerde  resmen yuva yapmislar top oynuyorlar ;)   Icerde bulunan 4 adet tekerlegin uzerine resmen yapismislar. Bir de benim wireless mouse tam 2 senelik.  2 sene zarfinda bu tip kirlenmeler dogal. Eninde sonunda acilmasi gerekebilir.
120GB HD

mustafa

• Üye
  • *
« Yanıtla #65 : 25 Nisan 2009, 10:53 »

2 sene de bir yenisi alinarak bu sorun cozuluyor. ;D
MacBook 2.4 Black 4GB RAM 250GB
Airport Extreme Simultaneous Dual-Band
iPhone 3Gs

Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam.

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #66 : 25 Nisan 2009, 10:57 »

Hmm bakin ilginc bir yorum geldi :D  Yok o en son cozum gibi geldi bana. Su an ilk aldigim gunku gibi. Hatta scroll yaparken ici bombos gibi geliyor. Daha onceleri cizir cizir bir ses yapardi. Su anda super oldugunu soyleyebilirim.
120GB HD

Gokay

• Üye
  • *
« Yanıtla #67 : 25 Nisan 2009, 12:43 »

Peki söküp takmak nasıl, kolay oldumu, nasıl yaptınız? ne kullandınız açarken ve kapatırken? olmadı bizde açarız. ;)

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #68 : 25 Nisan 2009, 18:18 »

4. sayfada aslinda mesajim...
"Benim de gecen gunlerde scrollum bozuldu. Asagi yone gidemiyordum sayfalarda. Yukari sol ve sag calisiyordu. Youtubeda cok aciklayici videolar var.  Yukaridaki alkollu bir bezle scrollun temizlenmesi de var ... Ama asil temizlik icindeki tekerleklerin komple temizlenmesinde n geciyor. Mouseu bir actim ki ici copluk... Parmaginizdaki tum pislik yuvarlana yuvarlana icine gidiyor. Benim yardim aldigim sayfa budur; http://www.youtube.com/watch?v=Jet7488UoSE

Videodaki mouse kablolu gerci , benimki wireless... Ama ayni sekilde aciliyor. Beceremeyen olursa yardimci olabilirim. "

Acarken etrafindan cikardigim halka benzeri parca catladi maalesef.. ama takarken elimde bulunan guzel bir yapistirici ile yapistirdim... Hicbir fark yok diyebilirim
120GB HD

Gokay

• Üye
  • *
« Yanıtla #69 : 26 Nisan 2009, 13:28 »

Arkadaşlar ben bu sorun için mouse u göndersem garantiden değişirmi?
Faturası kutusu herşeyi duruyor hatta estore dan aldım ve garanti bitmedi daha ne dersiniz bu topun içeri kaçması bir kusurmudur garantiden değişirmi?

aren135

• Üye
  • *
« Yanıtla #70 : 26 Nisan 2009, 13:30 »

Bence bakarlar. En azindan bir goster.
120GB HD