MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: Mp3 Player Tavsiyesi...  (Okunma sayısı 2161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MacSercan

• Üye
  • *
Mp3 Player Tavsiyesi...
« : 26 Şubat 2007, 12:58 »

Merhaba Arkadaşlar.
Bu sıralarda bir mp3 player almayı düşünüyorum. Aslında mp3 playerler benim için dünyanın en gereksiz aletlerinden biri ama benim asıl alma amacım radyosu için. Yani ben bir mp3 player alayım istiyorum ama bunun radyosu olsun, işe gidip gelirken yolda radyo dinliyeyim, işyerimde de 2+1 ses sistemime takıp, radyosunu öyle dinliyeyim istiyorum.

Benim için mp3 player hafızasının gb'larca olmasının hiç bir önemi yok çünkü mp3 dinlemeyeceğim. Yani hafızası 1 Mb bile olsa olur, benim için varsa yoksa radyo.

Tabi alacağım bir mp3 payerin en azından led ekranı olmalı ki ben  dinlediğim radyonun frekansını görebileyim yada adını kayıt edebileyim. Tabi doğal olarak uçuk fiyatlarda bir ürün düşünmüyorum. Makul fiyatta bir ürün düşünüyorum.

Birde şöyle birşey düşünüyorum; böyle basit bir radyolu mp3 player alacağıma fiyatı uygun video oynatabilen radyolu bir mp3 player de alabilirim.

Bu konuda kararsızım. Bir arkadaşım bana şu ürünleri tavsiye etti;
1. http://www.mpio.com/product/productview_fl350.html#:none  (99USD)
2. http://www.mpio.com/product/productview_fg200.html   (139USD)

Sizce bu ürünler nasıldır? Problem çıkarır mı? Aranızda yada çevrenizde bu üründen kullanan var mı?

Bana iPod haricinde bir ürün tavsiye edebilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla
Sercan ARSLAN

--------------------------------------
Sercan ARSLAN
MacPro 2 Ghz Dual, 3 Gb Ram, 250 Gb HDD

Buğra Henden

• "Together we stand, divided we fall."
    • hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *
Ynt: Mp3 Player Tavsiyesi...
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2007, 13:16 »

Niye mp3 player aliyorsun ki o zaman? Piyasa da cok sik radyocalarlar var, mp3 ve baska fonksiyonu olmayan. 100 dolar böyle bir alete verecegime, Sony marka güzel tasinabilir radyolardan alirdim.
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2007, 13:45 »

Senin dediğinde olabilir bugra. Ama mp3 payerlerin ses çıkışları iyi oluyor. Yani ben işyerimde 2+1 e takıp radyoyu öyle dinlemek istiyorum. Öbür türlü radyoçalarlarda n iyi bir ses çıkışı alabilir miyim bilmiyorum. Senin tavsiye edebileceğin bir ürün var mı?
Sercan ARSLAN

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2007, 15:26 »

25 Kişi okumuş, sadece 1 kişi yorum yazmış :)) Ben buraya iPod modelleriyle ilgili bir soru sorsaydım 25 kez görüntülenmeye 100 tane mesaj gelirdi :)) Neyse arkadaşlar, yinede sağolun :)
Sercan ARSLAN

ozgur

• It's Magical!
    • http://absurd.org/
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2007, 16:00 »

O zaman size donanımhaber gibi başka forumları tavsiye edelim  ;D. Orada daha çok cevap alabilirsiniz belki.

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2007, 17:04 »

Teşekkür ediyorum özgür bey :) Ben yıllardır Mac kullanıcı gruplarının içinde olduğumdan başka bir foruma hiç ihtiyaç duymadım. Olsun, bu konuda kimse fikir belirtmemiş olabilir ama :) başka konularda çok güzel fikir alış verişlerimiz oluyor.
Sercan ARSLAN

eadeniz

• Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2007, 17:44 »

Teşekkür ediyorum özgür bey :) Ben yıllardır Mac kullanıcı gruplarının içinde olduğumdan başka bir foruma hiç ihtiyaç duymadım. Olsun, bu konuda kimse fikir belirtmemiş olabilir ama :) başka konularda çok güzel fikir alış verişlerimiz oluyor.

Benim tahminime göre, kimse fikir belirtmek istemediğinden değilde bu sitenin doğası gereği   ipod dışında diğer ürünlerle pek ilgilenmemiş olmasından(istisnalar kaideyi bozmaz) dolayi size yardimci olamadığını düşünüyorum...
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2007, 17:59 Gönderen: eadeniz »
Mac OS X 10.5.8
powerbook  G4 1.67 GHz
iphone 3G  16 GB 3.1

Twin

• Sanat Ayrıntılarda Gizlidir
  • Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Şubat 2007, 17:49 »

İpod'da dahil hiçbir MP3 çaları kullanmadığım için konuya uzağım. Sanırım birçok kişide benim gibi bu konuya uzak yada İPod dışında ki ürünlere pek yanaşmıyor.

Birde genelde forumları takip eden (okuyan) ama yazı yazmayan arkadaşlar mevcuttur. Sanırım onlar sadece okumaktadırlar, ama fırsat bulurlarsa onlarda fikirlerini bizlerle paylaşırlar diye ümit ediyorum. ;)

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Şubat 2007, 18:22 »

Benim tahminime göre, kimse fikir belirtmek istemediğinden değilde bu sitenin doğası gereği   ipod dışında diğer ürünlerle pek ilgilenmemiş olmasından(istisnalar kaideyi bozmaz) dolayi size yardimci olamadığını düşünüyorum...

Bakın şimdi foruma nasıl mesaj yazdırıyorum :))

Radyosu bile olmayan, kulaklıkları ikide bir bozulan, beğenmediğimiz Zune'den bile kötü tasarıma sahip olan üstelik ucuk fiyatlarla satılan iPod mu alacağım?

En ucuz iPod modeli "iPod Shuffle 1gb" ve 144 YTL

Ben bu ürünü alacağıma ya gider Creative'in şu ürününü (145YTL)alırım;
http://tr.creative.com/products/product.asp?category=213&subcategory=215&product=14067

145 YTL ye iPod Shuffle'de sadece mp3 dinleyebiliyoru m, oysaki diğerlerinde, video izleyebiliyorum, mp3 dinleyebiliyoru m, radyo dinleyebiliyoru m, ses kaydı yapabiliyorum, oyun oynayabiliyorum, fotograflarımı izleyebiliyorum vs. vs.

Benim aynı şarkıları tekrar tekrar dinleyerek kendime işkence yapmak için verecek 145 milyonum yok.. :)
Sercan ARSLAN

Aktepe

• Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Şubat 2007, 18:28 »

İyi taktik :D
Sen de madem biliyordun niye baştan uygulamıyorsun?  ;)
iMac PPC G5 iSight 2,1 20" 1,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe
iMac Intel Core2Duo 2,16 20" 2,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe

Buğra Henden

• hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 27 Şubat 2007, 18:44 »

Güle güle kullanin, tercih meselesi. Mac uyumlu olmasina dikkat edin, sanirim o konuda bir sorunu var creativein.

Ben yine de ipodu shufflei tercih ederdim. Ama sonra muhalafet olmakla falan suclarlar... :P
MacBook 2.0Ghz Alu-Unibody - MightyMouse - Wireless Keyboard - iPhone 3G 16 GB - ipod 30 gb + universal dock - shuffle (red)   - Kural-8 - Kural-10 - Resim Ekleme

Twin

• Sanat Ayrıntılarda Gizlidir
  • Üye
  • *
« Yanıtla #11 : 27 Şubat 2007, 18:48 »

İşyerinde ki konumumdan ötürü maximum 20 saat Mac'imin karşısındayım. Minumum 15 saat. :D Dolayısıyla başka bir araç ve gerece ihtiyacım olmuyor. :D

Ama illa ki bir araç alacaksam İPhone'yi beklerdim. ;)

Saygılarımla,
Cahil

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2007, 18:53 »

İşyerinde ki konumumdan ötürü maximum 20 saat Mac'imin karşısındayım. Minumum 15 saat. :D Dolayısıyla başka bir araç ve gerece ihtiyacım olmuyor. :D

Ama illa ki bir araç alacaksam İPhone'yi beklerdim. ;)

Saygılarımla,
Cahil

iPhone mi? :)) Onun içinde söyleyecek bir iki kelimem var tıpkı iPod gibi ama önce hele bi çıksın bakalım :) Bi gelsin şu güzelim ülkemize, ozaman konuşacağım :))
Sercan ARSLAN

ozgur

• It's Magical!
    • http://absurd.org/
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2007, 19:11 »

Aslında asıl sorun diğer ürünlerin Mac desteğinde bitiyor bence. Evet fiyat ve özellik olarak çok çekici ürünler var iRiver, Mrobe, Archos ve Creative gibi markalara ait. Fakat hiç biri doğru dürüst Mac desteği vermiyor. Minton gibi çakma markalardan zaten bahsetmeye gerek yok. Yani Mac kullanıcılarını n iPod tercihi sadece Apple manyağı olmalarından veya iPod'un fevkaladenin fevkinde olmasından değil.

Buğra Henden

• hendinarts
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2007, 19:25 »

bagnaz fanatigiz biz. ondan. :)