MacMarketi syPhone BlackNote

Gönderen Konu: Mp3 Player Tavsiyesi...  (Okunma sayısı 2160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MacSercan

• Üye
  • *
Ynt: Mp3 Player Tavsiyesi...
« Yanıtla #15 : 27 Şubat 2007, 19:32 »

Valla şöyle söyliyim; benimde çok büyük bir elektronik firmam olsa, bende Mac desteği vermezdim. Neden mi? Çünkü; Çok az bir kesime hitap ediyor. Niye uğraşacağım ki? Hele birde intel'e geçişten sonra hiç destek vermezdim. Yüklesin windowsu oradan çalıştırsın derdim.
--------------------------------------
Sercan ARSLAN
MacPro 2 Ghz Dual, 3 Gb Ram, 250 Gb HDD

ozgur

• It's Magical!
    • http://absurd.org/
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2007, 21:55 »

Valla şöyle söyliyim; benimde çok büyük bir elektronik firmam olsa, bende Mac desteği vermezdim. Neden mi? Çünkü; Çok az bir kesime hitap ediyor. Niye uğraşacağım ki? Hele birde intel'e geçişten sonra hiç destek vermezdim. Yüklesin windowsu oradan çalıştırsın derdim.

İşte Mac kullanıcıları da bu firmalara "o zaman biz de iPod kullanırız ağalar" diyor. Etki tepki meselesi.

demir

• Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2007, 09:49 »

Her ne kadar ipod'un estetik bir alet olduğunu düşünsem de, ipod almayı düşünmedim hiç.

Aynı işlevi görecek, aynı kaliteyi sunacak ve daha ekonomik olan bir sürü mp3 çalar varken, neden ipod alayım ki?

Küçük, siyah mp3'üm -marka olmasa da- işimi görüyor 2 yıldır...
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2007, 09:54 Gönderen: demir »
PowerPC G5   -   2.5 GHz   -   2 GB RAM   -   150 GB HDD   -   10.4.4   -   21" Apple Cinema Display

eadeniz

• Üye
  • *
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2007, 10:26 »

Benim için en önemli şey uyumluluk arti kullanışlılık, mac kullanıyorsam itunes kullanıyorsam neden ipod kullanmayayım.B ıktım bu yaşa kadar onu buna uydur, yok onun guncellemesini burdan yap otekisini ordan yok format desteklemedi,, neden uğrasayim alirim ipod'u (bu işin alirken ikinci eli de var, ayrica satarkende para)biter gider,isterse, öteki ürünlerin 10 kat daha fazla özelliği olsun..
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2007, 15:40 Gönderen: eadeniz »
Mac OS X 10.5.8
powerbook  G4 1.67 GHz
iphone 3G  16 GB 3.1

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2007, 10:58 »

...Aynı işlevi görecek, aynı kaliteyi sunacak ve daha ekonomik olan bir sürü mp3 çalar varken, neden ipod alayım ki?...

İşte asıl soru bu.. Bence bunun cevabı iki şekilde verilebilir (bence);
1) Mac fanatikliği
2) Harcanacak paranın çok oluşu (Yani Mac'ciler olarak zengin olmamız)
Sercan ARSLAN

iyiinsan

• iyiinsan.net
  • Üye
  • *
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2007, 11:19 »

Arkadaşlar, bazı MP3 çalarlar Mac üzerinden tıpkı bir iPod gibi çalışabiliyor. Yani bilgisayara taktığınızda iTunes'da görünüyor, tıpkı bir iPod'a atar gibi atabiliyorsunuz şarkılarınızı. Şu anda hiç marka gelmiyor aklıma ama birkaç firma vardı bunu sunan, bir araştırın.

Son olarak, insanları gaza getirmek adına bile olsa Zune'a "iPod'dan daha iyi" demek kanun altında suç olmalı ve günah sayılmalı. Aa, dur bi dakika, yalan söylemek zaten günahtı! :P

PS: Sony'nin "sadece radyo" olan cihazları var. Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama dayımda bir tane var, çok kaliteli bir alet. Sırf radyo olmasına rağmen ses çıkışı iPod'dan, hatta iRiver'dan bile daha iyi. (Ne de olsa eski alet, Sony'nin ürünlerinin kaliteli olduğu zamandan...)
i y i i n s a n . n e t
MacBook C2D 2.0GHz - 2GB | 250GB
(16GB iPod touch | 5. Nesil 30GB iPod | 3. Nesil iPod nano)

Barış Şahin

• sıkıldım bıraktım
  • Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2007, 12:33 »

1) Mac fanatikliği

Cevabın "bağnaz fanatikle" alakalı olduğunu Buğra söylemişti zaten (üstelik o herkese ve herşeye muhalefet  ;D )
İpod ilk çıktığı dönemlerdeki popülerliğini yitirmeye başladı çünkü taklitler, rakipler veya mp3 çalma özelliğine kavuşan telefonlar yavaş yavaş niye "ipod"a o kadar para vereyim ki dedirtmeye başladı.
Ben de bu işi telefon ile görenlerdenim. Shuffle'ım vardı kardeşime verdim gitti.
Apple'ın yaptığı herşeye saygım sonsuz (mighty mouse'ın çabuk bozulan topu hariç), hatta Apple ile uyumlu olmayan markaları almamaya son derece özen gösteriyorum ama ipod'un artık iphone da geldikten sonra 3-4 seneye kadar satışlarının ciddi oranda azalacağını düşünüyorum.
iş = MacPro Quad-Core 2.0
ev = MacBook Pro 2.26

Aktepe

• Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2007, 12:37 »

PS: Sony'nin "sadece radyo" olan cihazları var. Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama dayımda bir tane var, çok kaliteli bir alet. Sırf radyo olmasına rağmen ses çıkışı iPod'dan, hatta iRiver'dan bile daha iyi. (Ne de olsa eski alet, Sony'nin ürünlerinin kaliteli olduğu zamandan...)

Sony radyolar güzeldir. Ben 1993 yılında çok da taşınabilir olmayan (15-16 cm ver genişliği) dijital bir Sony radyo almıştım o zamandan beri her gün sabahtan akşama kadar işyerinde kullanıyorum, halâ ilk aldığım gibi çalışıyor.
iMac PPC G5 iSight 2,1 20" 1,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe
iMac Intel Core2Duo 2,16 20" 2,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe

ozgur

• It's Magical!
    • http://absurd.org/
  • Yönetici
  • Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 28 Şubat 2007, 13:28 »

ipod'un artık iphone da geldikten sonra 3-4 seneye kadar satışlarının ciddi oranda azalacağını düşünüyorum.

Eğilim zaten bu yönde. İnsanlar artık birden fazla elektronik cihaz taşımak istemiyorlar. Her işlerini tek cihaz görsün istiyorlar. Apple'ın telefon pazarına girişini de bu yönde değerlendirmek gerek.

Yalçın Eren

• Welcome back comrades, it's been far too long.
    • web sitem
  • Üye
  • *
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2007, 13:48 »

Apple 1200 dpi A3 lazer baskı alabilen iPod yapsın alacağım, sözüm söz... (yeterki radyosu olmasın.) >:( >:(

Aktepe

• Üye
  • *
« Yanıtla #25 : 28 Şubat 2007, 13:49 »

Eğilim zaten bu yönde. İnsanlar artık birden fazla elektronik cihaz taşımak istemiyorlar. Her işlerini tek cihaz görsün istiyorlar. Apple'ın telefon pazarına girişini de bu yönde değerlendirmek gerek.

Doğru, Sony de zaten cep telefonlarını "Walkman" haline getirme çabasında bir süredir. Özellikle yeni duyurusu yapılan 1 cm'den bile ince olan W880i çok hoşuma gitti.
iMac PPC G5 iSight 2,1 20" 1,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe
iMac Intel Core2Duo 2,16 20" 2,5 GB OS X 10.4.11 Türkçe

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 28 Şubat 2007, 14:22 »

Apple, radyosu olan bir ucuz iPod yapsın alacağım, sözüm söz... (Hafızası 1 mb bile olsa olur, yeter ki radyo olsun.)
Sercan ARSLAN

salvador

• salihk.com
  • Üye
  • *
« Yanıtla #27 : 28 Şubat 2007, 15:05 »

2g bir iPod Nano'yla beraber şöyle bir şey alabilirsin. http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=6C04E07A&nplm=MA070G%2FC 

Mac uyumu konusunda da bir sıkıntı yaşamassın.  ;)

MacSercan

• Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 28 Şubat 2007, 15:29 »

2g bir iPod Nano'yla beraber şöyle bir şey alabilirsin. http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?mco=6C04E07A&nplm=MA070G%2FC 

İlgin için teşekkür ederim salvador ama senin bahsettiğin ürünle beraber iPod Nano'nun fiyatı 400 YTL ye geliyor. Ben o paraya müzik seti alırım.. O kadar zengin değilim yani...

Almayı düşündüğüm ürüne en fazla 150 YTL verebilirim. 151 desen almam.
Sercan ARSLAN

Barış Şahin

• sıkıldım bıraktım
  • Üye
  • *
« Yanıtla #29 : 28 Şubat 2007, 15:31 »

Bilkom Euro parametresi ve KDV ile yaklaşık 100 YTL'ye malolacak bir radyo aparatı..

1) Mac fanatikliği

Bu şartlar altında benim "1" olarak verdiğim cevap, Apple tarafında "2" olarak gözüküyor demek ki. Mac'ciler zengin insanlar olarak düşünülüyor Steve Amca ve dadaşları tarafında.
iş = MacPro Quad-Core 2.0
ev = MacBook Pro 2.26